Kunskap är omtanke.

Det produceras mer kött än någonsin men vi konsumenter har aldrig befunnit oss så långt ifrån processen. Och ju mindre vi vet desto svårare är det att påverka köttindustrin till det bättre. Kunskap är omtanke helt enkelt.

Och omtanke är något som präglar djurhållningen hos Welsh Lamb. Walesiska bönder har i generationer levt efter devisen: ”Om du är god mot naturen, så är naturen god mot dig”. Det är hemligheten bakom århundraden av hållbara jordbruksmetoder som har gjort Wales till en lammköttsproducent ut över det vanliga. Och som har resulterat i den prestigefyllda PGI-märkningen.

Lammen, som alla är födda i Wales, märks och loggas från födseln. De kan sedan spåras genom hela produktionsprocessen, ända tillbaka till den exakta födelsegården.

Lika noggranna är man när det kommer till hållbarhet. Bönderna i Wales använder sig av jordbruksmetoder som är miljömässigt godkända och som bidrar till att bevara och förbättra den vackra miljön för lammen.

Men vet ditt barn vad kött kommer från?

Kommer pannbiff från pandor? Nötkött från nötter? Kunskapsnivån hos våra barn säger något om vårt intresse för sambandet mellan djurhållning och det vi lägger på tallriken. Prata gärna med dina barn hemma, det vinner alla på i längden – inte minst djuren.